Halálos foci: rakétákkal támadtak rájuk, nyolcan meghaltak

Futballozó síitákra támadtak rakétavetőkkel és kézi fegyverekkel feltételezett szélsőségesek pénteken a délnyugat-pakisztáni Kvettában, legalább nyolc ember meghalt, 15 megsebesült – közölte a rendőrség.

MNO
2011. 05. 06. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt az első jelentősebb erőszakos cselekmény az ázsiai országban azóta, hogy amerikai kommandósok megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezérét. Kvettában attól tartanak, hogy a szunnita fegyveres csoportok, amelyeknek kapcsolata van az al-Kaidával, megbosszulják Bin Laden halálát. A rendőrség tájékoztatása szerint a síiták Kvetta egyik parkjában fociztak, amikor két autóval fegyveresek érkeztek oda, és mindenkire lőni kezdtek.

Szemtanúk szerint a támadók előbb rakétákat lőtték ki, majd kézi fegyvereikből nyitottak tüzet. Az akciót követően a közeli hegyekbe menekültek. A parkban mintegy ötvenen tartózkodtak a támadáskor.

Pakisztáni szunnita muzulmán fegyveresek az elmúlt években számtalan támadást hajtottak végre, mások között a síita kisebbség tagjai ellen, mert eretnekeknek tartják őket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.