Három és fél milliárdos fürdőfejlesztés Kaposvárott

Jelentős állomásához érkezett a kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő három- és fél milliárd forintos rekonstrukciója. Hétfőn bemutatták az újságíróknak, és kedd reggel már igénybe vehették a beutaltak a fürdő gyógyászati részlegét, ahol egy év alatt 122 ezer különféle kezelésre nyílik lehetőség.

2011. 05. 31. 8:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilenc új medencével bővül a kaposvári fürdő, melynek a fedett és az ötvenméteres szabad uszodája a kétéves építkezési kényszerszünet után már használható, a wellnessrészlegét egy hete nyitották meg, a gyógyászatit tegnap mutatták be, és egy-két héten belül a déli országrész egyik legösszkomfortosabb élményfürdőjét is átadják.

A keddi nyitás előtt egy olyan gyógyászat részleget járhatták be az újságírók, amely hazánk legkorszerűbb, legtöbb szolgáltatást nyújtó gyógyfürdőivel is felveszi a versenyt. Alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos vízében bróm-, jód- és fluoridionok vannak, és az elsősorban a mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas – tudtuk meg Kerekes Zsuzsától, a rendkívül igényesen kialakított, kétszintes gyógyászati részleg vezető főorvosától.

– Amikor két éve belevágtunk ebbe a pályázati pénzzel is támogatott önkormányzati fejlesztésbe, azt a célt tűztük ki, hogy ne egy kommersz, a Dél-Dunántúlon több helyütt is megtalálható, hanem egy magas minőségű szolgáltatást nyújtó gyógy- és szabadidő-eltöltési hellyé fejlesszük Kaposvár donneri városrészi, öreg termálfürdőjét és uszodáját. Sikerült, sikerülni fog – szögezte le a hétfői sajtótájékoztatóján Szita Károly, a somogyi megyeszékhely polgármestere. Kijelentette: a város vezetésének megalapozott és határozott szándéka az egészségturisztika fejlesztése, a Kaposvárra látogatók számának növelése.

– A huszonkettőből tíz orvosi szolgáltatást az OEP finanszíroz a kaposvári fürdőben, a további tizenkettő orvosi kompetenciába tartozik – mondta el Frankl József fürdőigazgató. – Idén nyáron egy teljesen felújított, több ezer négyzetméterrel és számos szolgáltatással bővülő fürdőkomplexum várja a vendégeket, köztük jelentős, Kaposvár-kártyás kedvezménnyel a fiatalokat és a családokat – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.