Háromezer új munkahelyet hoznak létre a kkv-k

A Munkaerő-piaci Alapból rendelkezésre álló 5 milliárd forintból 372 kis- és középvállalkozás (kkv) nyert el vissza nem térítendő támogatást 3095 új munkahely kialakításához – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 31. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium februárban hirdetett pályázatot a mikro-, kis- és középvállalkozások számára munkahelyteremtő beruházások támogatására. A támogatás egyúttal 5881 munkahely megőrzését is segíti, mert a pályázók vállalták, hogy a meglévő létszámukat is megtartják további két évig. A vissza nem térítendő támogatás elsősorban új gépek, berendezések, műszaki eszközök beszerzését, továbbá új létesítmények építését segíti.

Az előző évekhez képest idén több mint négyszer annyi vállalkozás nyújtott be pályázatot. A támogatási igény több mint kétszeresen haladta meg a rendelkezésre álló keretösszeget. A közlemény kiemeli: körültekintő tervezéssel, átgondolt pályázati kiírással el lehet érni, hogy a források valóban oda jussanak, ahol a legnagyobb szükség van rá, olyan magyar kis- és közepes vállalkozásokhoz, ahol enélkül nem jöhettek volna létre munkahelyek. A korábbi években előfordult, hogy a rossz tervezés miatt a munkahelyteremtő pályázatot kétszer is ki kellett írni, mivel a lehetetlen feltételek nem tették lehetővé, hogy elfogyjon a pályázati keretösszeg.

A pályázók között előnyt élveztek a hátrányos helyzetű térségben működő magyar kkv-k, ezen belül is azok, amelyek jelentős számú új munkahelyen, jellemzően álláskeresők alkalmazásával valósítják meg a beruházást. A nyertesek listája a kormányportálon érhető el.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.