Hárommillió euró aknamentesítésre

Európai uniós támogatás is segíti a horvát–magyar határ aknamentesítését; a horvát aknamentesítési központ és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hárommillió euró pályázati forrást nyert a napokban a délszláv háború során telepített robbanószerkezetek feltérképezésére és felszámolására.

MNO
2011. 05. 04. 12:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bózsing György, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság határrendészeti szolgálatvezetője az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: a két évig tartó projekt keretében digitális térkép készül a veszélyes területekről, amelyek mentesítését európai uniós közbeszerzési eljáráson nyertes társaságok szakemberei végzik el. Az alezredes közlése szerint a horvát–magyar határszakasz horvát oldalán 80 kilométer hosszan telepítettek aknákat az 1990-es évek elején, s nem kizárt, hogy magyar területekre is került belőlük. E veszély miatt két évtizede nincs mód a határnyiladékok tisztítására, a határjelek karbantartására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.