Hatalmas győzelmet aratott a Wild Joe + Képek

Palkovics Krisztiánnal a fedélzeten, első helyen futott át a célvonalon a Wild Joe, megnyerve ezzel az Adriatic Race vitorlás versenyt.

MNO
2011. 05. 01. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tisztán magyar csapattal versenyző, Józsa Márton kormányozta, hatvan lábas maxi yacht, a Wild Joe,
2011. április 30-án, közel 43 órányi folyamatos hajózás után ért célba a horvátországi Vis mellett tartott nemzetközi versenyen. A legelőnyösebb pozícióból induló magyar hajó komoly küzdelmeket vívott üldözőivel. Az első napon egy kis időre el is vesztették a vezetést, de a feltámadó szélnek hála, a verseny végére behozhatatlan előnyre tettek szert.

A Wild Joe legénységét erősítő Palkovics Krisztián – aki a jégkorongozást cserélte fel a tengeri versenyzésre – jó kabalának bizonyult a fedélzeten. Az elért eredmény fényében nem kérdéses, hogy megérte a deckcipőre cserélni a korcsolyát, mind Palkovics, mind a Wild Joe számára gyümölcsöző együttműködés vette kezdetét.

A nagyméretű yachtok világában első magyar csapat magabiztos győzelmét mi sem bizonyítja jobban, hogy a második helyen befutó hajó háromnegyed órás, a harmadik pedig egy egész órás lemaradással követte őket. „Édes a győzelem, nagyon büszke vagyok a csapatra. Most pihenünk egy keveset, majd vasárnap visszahajózunk az anyakikötőbe. A következő megmérettetés Caprin vár minket, május közepén, arra remek felkészülési verseny volt ez a mostani” – foglalta össze tömören a befutó utáni érzéseit a kormányos Józsa Márton.

Tekintse meg a versenyen készült képeket!






Fotók: Wild Joe


(wildjoesailing.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.