Heinczinger továbbra is védi a privatizációt + Képriport

A MÁV Zrt. menedzsmentje három stratégiai alappillért határozott meg munkája során, a szervezeti átalakítást, a társasági konszolidációját és a modernizációt – hangsúlyozta Heinczinger István az Országgyűlés a MÁV gazdasági tevékenységét vizsgáló bizottsága ülésén szerdán.

MNO
2011. 05. 04. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV Zrt. jelenlegi gazdasági helyzetéhez vezető 2002–2010 közötti időszak döntéseit vizsgáló bizottsága szerdai ülésén meghallgatta Heinczingert, aki 2005 októberétől 2009 novemberéig volt a társaság menedzsmentjében különböző tisztségben, 2006 novemberétől vezérigazgatóként.

A MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatban Heinczinger kijelentette: a vasúti árufuvarozás teljes liberalizációja indokolta akkor annak mérlegelését, hogy van-e piaci előnye a MÁV árufuvarozási leányvállalatának a szabaddá vált piaci versenyben a következő időszakban.

Szerinte a társaságot jó áron adták el 2007-ben, 102,5 milliárd forintért, ezenkívül jelentős fejlesztéseket, foglalkoztatást vállalt a vevő, és bár akkor még nem látszott a 2008-as gazdasági válság kedvezőtlen hatása a vasúti árufuvarozásra, a Rail Cargo Hungaria cégnek 2009-ben 9 milliárd, 2010-ben 8,5 milliárd forint vesztesége volt, és ezt most a tulajdonosnak kell viselnie.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.