Hitelből vennének buszokat a Volánok

Öt volán társaság 4 milliárd 452 millió forint hitelt kíván felvenni autóbuszok vásárlására az MFB közösségi közlekedésfejlesztési hitelprogram keretében – a kétfordulós, tárgyalásos közbeszerzési felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MNO
2011. 05. 07. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hitelfelvételre a Borsod Volán Személyszállítási Zrt. írta ki a közbeszerzést. Ez a társaság 1 milliárd 344 millió forint hitelhez akar jutni. A többi cég hitelfelvétele: Agria Volán Zrt. – 600 millió, Hatvani Volán Zrt. – 360 millió, Mátra Volán Zrt. – 600 millió, míg a Nógrád Volán Zrt. – 1 milliárd 548 millió forint.

A kért hitel biztosítékai a beszerzett buszok, a futamidő 10 év, és negyedévente, egyenlő részletekben törlesztenek a társaságok. A nyertes bank a hiteldíjon utólag nem változtathat. A tenderre június 6-ig lehet jelentkezni. A második fordulóba jutott bankokat június 15-én nevezi meg az ajánlatkérő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.