Hitelprogram a gazdáknak

Ezen a héten hirdetheti meg az agrárforgóeszköz-hitelprogramját a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) – tudta meg lapunk. A kormány még március végén döntött a kedvező finanszírozási forma elindításáról, annak érdekében, hogy a piacinál olcsóbb forrást biztosítson – főként az állattartók számára. E szektor költségei ugyanis jelentősen emelkedtek, miután tavalyhoz képest duplájára ment fel némely takarmány ára.

Magyar Nemzet
2011. 05. 01. 22:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MFB felügyeletével zajló hitelprogram 15 milliárd forintos kerettel indul. E forrásból a mezőgazdasági termelők és haltermelők egy- és ötvenmillió forint közötti összegben, a termeltetők (úgynevezett integrátor cégek) pedig 250 millió forintig vehetnek igénybe hiteleket. A futamidő három év – egy év türelmi idővel –, a kamat mértéke pedig körülbelül hétszázalékos lesz – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.