Horvátországban is drágul a benzin

Horvátországban kedden átlépte az eddig lélektaninak számító 10 kunát a 95-ös benzin ára, ugyanakkor olcsóbbak lettek a dízel üzemanyagok.

MNO
2011. 05. 03. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az INA honlapjának adatai szerint a jobb minőségű 95-ös benzin ára az eddigi 9,97 kunáról (1 kuna 35,82 forint) 10,07 kunára emelkedett. Az ugyancsak jobb minőségű gázolaj, az eurodizel BS class ára az eddigi 9,46 kunáról 9,35 kunára csökkent.

A horvát National hetilap honlapja felidézi, hogy a nemrég életbe lépett új szabályozás értelmében a gazdasági tárca kéthetenként határozza meg az üzemanyagok legmagasabb kiskereskedelmi árát. A kéthetes időszakra vonatkozó maximált áraknál kizárólag a tengerparton és az autópályákon kérhetnek el többet a benzinkutakon, de az INA mint a legnagyobb forgalmazó eddig nem élt ezzel a lehetőséggel.

Az INA honlapján szereplő adatok szerint az olajtársaság kizárólag az autógáz esetében tér el a maximált ártól. Autópályákon literenként 5,12 kunát kell fizetnie a gázüzemű gépkocsik tulajdonosainak, a társaság másutt lévő kútjainál ugyanakkor 5,01 kunát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.