Huszonnégy embert ejtettek foglyul a kalózok

Huszonnégy kínai tengerésszel a fedélzetén Panamában nyilvántartásba vett teherhajót kerítettek hatalmukba kalózok az Arab-tengeren – jelentette a kínai tengeri mentők központjára hivatkozva a Hszinhua hírügynökség csütörtökön.

MNO
2011. 05. 05. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rajtaütés helyszíne mintegy 450 tengeri mérföldre volt az indiai Mumbai tengerpartjától. A beszámoló szerint az Ádeni-öbölben járőröző kínai hajók közül kettőt irányítottak a térségbe, s a kínai mentőközpont értesítette a nemzetközi hatóságokat, egyben megkezdve a mentés tervének kidolgozását. A kínai közlekedési tárca figyelmeztette a hajózási vállalatokat a kalóztámadások elleni felkészülésre, védelmi képességeik megerősítésére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.