Ilyen még nem volt: 77 millió hitelkártyához férhettek hozzá

A Sony jelentősen javít a biztonsági intézkedéseken a PlayStation Network játékhálót ért minapi durva hackertámadás után – közölték vasárnap a japán cégnél. A társaság egyúttal bocsánatot kért kárt szenvedett ügyfeleitől, és jelezte, térítésmentesen ajánlanak fel bizonyos szolgáltatásokat a károsultaknak.

MNO
2011. 05. 01. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál a jövő héttől részben már újra üzemelni fog. Az internet történetének egyik legnagyobb adatlopását szenvedte el a Sony Corp. online játékhálózata: a feltételezések szerint mintegy 77 millió felhasználó neve, lakcíme és valószínűleg hitelkártya-hozzáférése került illetéktelen kézbe.

A Sony április 19-én szerzett tudomást a PlayStation Network játékhálót ért támadásról, és azonnal le is állította azt. Az adatlopásról azonban csak a múlt héten kedden tájékoztatta a nyilvánosságot. A „jogosulatlan személy” neveket, címeket, e-mail címeket, születési dátumokat, felhasználóneveket, jelszavakat, bejelentkezési kódokat és egyéb adatokat szerzett meg – közölte a Sony PlayStation blogja.

A Sony szóvivője szerint többnapos nyomozást követően derült ki, hogy felhasználói adatok kerültek illetéktelen kézbe. A PlayStation játékhálót 2006 őszén helyezte üzembe a Sony. A szolgáltatás játékok, zeneszámok és filmek letöltését és PlayStation konzollal többszereplős online játékokban való részvételt tesz lehetővé díjfizetés ellenében.

A Wedbush Securities becslése szerint a Sony évi ötszázmillió dollár bevételre tesz szert a szolgáltatással. A portál a 2011. március 20-i állás szerint 77 millió, 90 százalékban európai és egyesült államokbeli felhasználóval rendelkezett. A legnagyobb internetes biztonsági információs portál, az SANS Institute kutatási igazgatója szerint valószínűleg az internet történetének legnagyobb adatlopásáról van szó.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.