Indul a Fejér termék program

A hagyomány, érték, minőség jegyében rendezi meg az idei megyenapot a felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban a Fejér Megyei Önkormányzat; a május 14-i rendezvény lesz a nyitánya a Fejér termék programnak – jelentette be a megyei közgyűlés elnöke pénteken, sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 05. 06. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vargha Tamás tájékoztatása szerint az egész napos programsorozat ünnepi közgyűléssel kezdődik, amelynek egyetlen napirendi pontja a Fejér termék program elindítása lesz. A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget biztosítson a megye vállalkozásainak, kézműveseinek, termelőinek termékeik bemutatására, piacra juttatására. Tervezik, hogy a megyeháza udvarán többször rendeznek majd vásárt. Termékvásár lesz a megyenapon is.

A rendezvény keretében kispályás focitornát is tartanak, ahol öt csapat – köztük az Országgyűlés válogatottja és a megyei önkormányzat együttese – lép pályára. A megyenap részeként megkoszorúzzák a második világháborús lengyel menekültek által állított Szűz Mária-szobrot. A koszorúzásra várják Lengyelország nagykövetét és az Opolei vajdaság delegációját is. Károlyi György – a kastélyépítő ükunokája – szerint a rendezvény szellemisége és a helyszín összhangban van, mert a kastély felújításával és működtetési funkciójával az értékmentést, a hagyományok őrzését és ápolását, valamint a minőséget helyezték előtérbe.

A rendezvény kulturális programjainak szervezését a megyei művelődési központ végzi. Mint Juhász Zsófia igazgató elmondta, tartalmas, értéket, minőséget garantáló műsorokkal várják a megyenap közönségét. Népzenei és néptáncegyüttesek lépnek színpadra, bemutatkozik a diáknapok szereplőinek egy csoportja, és látványos műsorral kedveskednek majd a gyerekeknek. A kulturális programnak nyolcvan fellépője lesz. Ez alkalomból kerül sor Fejér megye népművészeinek, iparművészeinek és képzőművészeinek az elismerésére alapított díj átadására is.

A megyenapon lesz az Európai Bizottság által indított Európa-nap országos zárórendezvénye, amelynek keretében szellemi akadályversenyt rendeznek, valamint átadják az általános iskolások számára meghirdetett környezetvédelmi rajzpályázat díjait – közölte Szili Valéria, az Europe Direct Iroda vezetője. Schmidtné Cser Viktória, Fehérvárcsurgó polgármestere elmondta, hogy a helyi foltvarrókör, valamint a község bortermelői is kínálják majd portékáikat a megyei termékek vásárán.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.