Japán dobegyüttes is fellép Gyöngyösön

Irodalmi estekkel, fotó- és kristálykiállítással, komolyzenei koncertekkel és japán dobegyüttes showműsorával várják a szervezők a publikumot Gyöngyösön, a szerdától június 5-ig tartó Gyöngyösi Művészeti Hetek keretében. Az események többségének a Mátra Művelődési Központ ad otthont.

MNO
2011. 05. 04. 16:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt Pintér Mária főszervező elmondta, a rendezvénysorozat a Heves Megyei Önkormányzat Kaleidoszkóp című programjának meghirdetésével veszi kezdetét. Ennek keretében a megye városainak jellemző épületeit ábrázoló fotók és rajzok készítésére hívják a gyerekeket, a beküldött alkotásokból pedig egyfajta honismereti kifestőkönyv készül. Május 10-én Szabó T. Anna kortárs költővel találkozhatnak az irodalmat kedvelők, valamint koncertet ad a Magashegyi Undergrund. Május 13-án nyílik meg a Kristályvilág című kiállítás, amely elsősorban a Mátra természetes kristályait mutatja be, valamint például a parádsasvári üveggyárban képződött mesterséges kristályokat is. Ezzel egy időben Laco Suhár szlovák tájképfotós tárlatát is megtekintheti a közönség.

A következő napon Illényi Katica hegedűművész ad koncertet, majd május 20-án a japán Kiyo-Kito Taiko dobzenekart látják vendégül Gyöngyösön. A koncertet lézershow színesíti. Május 21-én rendezik meg az Országos Digiráma Bemutatót. A kifejezés digitális fotók filmetűdszerű összefűzését jelenti zenei aláfestéssel, majd Rékasi Károly színművész május 24-én tart önálló irodalmi estet Wass Albert műveiből Szerelmem, Erdély címmel. A művészeti heteket két komolyzenei koncert zárja: június 2-án Bach-kórusművek csendülnek fel a ferences templomban, majd június 5-én a Szent Bertalan-templomban Puccini Messa di Gloria című kórusművét hallhatja a közönség. Mindkét alkalommal a Mátyás-templom zenekara és gyöngyösi kórusok tolmácsolásában csendülnek fel a zeneművek – ismertette a programot Pintér Mária.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.