Játszhatnak a lokisták a válogatottban

Gellén András továbbra sem nyugszik bele a kialakult helyzetbe, ám mégsem tiltja meg a DVSC-Korvex játékosainak, Szabó Valériának és Juhász Gabriellának a németek elleni Európa-bajnoki selejtezőben való szereplést.

MNO
2011. 05. 31. 10:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC-Korvex ügyvezetője, Gellén András vasárnap éjszaka bekeményített, ugyanis – a klub honlapján kiadott közleményben tudatta – bojkottot hirdetett a női válogatott ellen, mivel igazságtalannak tartja, hogy az év teljes időszakában a klubok fizetik a játékosok utáni terheket, miközben mintegy két hónapot a válogatottnál töltenek a kézilabdázók.

Emiatt úgy döntött, megtiltja a részvételt játékosai számára a nemzeti csapatban, ám ha Szabó vagy Juhász mégis vállalják a szereplést a válogatottban, akkor azonnali szerződésbontást alkalmaz velük szemben. Hétfő estére változott a helyzet, a kézilabdacsapat első embere úgy döntött, nem gördít akadályt a lokisták válogatott szereplése elé.

„Ez egy újbóli figyelemfelkeltés volt a részemről, mivel a problémáimat január 3-án egyszer már elmondtam, de azóta sem történt semmi az üggyel kapcsolatban, sőt a sporttörvény miatt még rosszabb lett a helyzet. A 18 jogcímen keletkezett adóbefizetésünk után 100 millió forintból mindössze 67 milliót tudunk ténylegesen a csapatra fordítani, a többi pénz az államhoz vándorol. Éppen ezért hab a tortán, hogy amikor a válogatottnál szerepelnek a játékosaink, akkor is mi fizetjük őket. Korábban jeleztem, úgy lenne igazságos, ha az adók fejében az állam finanszírozná a nemzeti csapatot, de erre semmi visszajelzést nem kaptam. A félreértések elkerülése végett: nem azt akarom, hogy központi kasszából tömjék tele a sportegyesületek zsebeit, de ha valaki össze tud szedni egy kis pénzt a csapatának, azt költhesse rá teljes egészében. Adókedvezményt vagy adómentességet tudnék elképzelni, valami hasonlót, mint az egyházak esetében – osztotta meg gondjait és elképzeléseit a Hajdú-bihari Naplóval Gellén András.

A Loki kézilabdacsapatának első embere zárásként még elmondta, az általa felvetett problémát orvosolni kell, s bár most elengedte a játékosait a válogatottba, továbbra is azon lesz, hogy változzon a helyzet – nyilatkozta a DVSC-Korvex ügyvezetője.

(haon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.