Kemény Dénes beköltözött a Hírességek Csarnokába

Kemény Dénest hivatalosan is beiktatták a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának (ISHOF) lakói közé.

MNO
2011. 05. 07. 10:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi vízilabda-válogatottat megszakítás nélkül háromszor olimpiai győzelemre vezető szövetségi kapitányt magyar idő szerint szombatra virradóra ünnepélyes külsőségek között avatták az egyesült államokbeli International Swimming Hall of Fame tagjává.

A floridai Fort Lauderdale tengerpartján lévő panteonban négynapos rendezvénysorozaton találkozott a sportág krémje, és a program csúcspontja a 2011-es kitüntetettek tiszteletére rendezett péntek esti ceremónia volt, amelyen átadták a vizes sportágak kiválóságainak még tavaly novemberben odaítélt „halhatatlan” címet. „Köszönöm aranyérmes játékosaimnak, segítőimnek, s a szurkolóinknak, hogy ekkora megtiszteltetésben részesülhettem” – nyilatkozta a helyszínről a válogatott hivatalos honlapjának, a www.vlv.hu oldalnak Kemény Dénes, aki a hivatalos indoklás szerint azzal kerülhetett be a Hall of Fame-be, hogy 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is ötkarikás elsőséget szerzett a nemzeti együttessel.

Budapesten hétfő délben – közvetlenül hazaérkezése után – a szövetség, a magyar pólót támogató főszponzor, a Vodafone, továbbá a kormány és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselői a sajtó jelenlétében köszöntik a Hírességek Csarnokának frissen beiktatott magyar tagját.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.