Készülnek a balatoni nyárra

A Balatonnál információs minicentrum működik majd a nyári idegenforgalmi szezonban, a Velencei-tónál pedig hamarosan üzembe helyezik a harmadik viharjelző berendezést – erről is szó volt a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság évadnyitó értekezletén szerdán Gárdonyban.

MNO
2011. 05. 04. 18:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatala József országos rendőrfőkapitány hangsúlyozta: a rendőrségnek mindent meg kell tennie a közbiztonság, a lakosság és turisták személy- és vagyonbiztonságának növelésére az idegenforgalmi idényben is. A rendőr altábornagy felhívta a figyelmet a közúti közlekedés zavartalanságának biztosítására, az üdülőhelyeken intézkedő rendőrök megfelelő felkészítésére is.

A közbiztonsági koordinációs bizottsághoz tartozó megyék – Fejér, Somogy, Veszprém és Zala – rendőr-főkapitányságai 2004 óta intézményesített keretek között, együttműködve készülnek a nyári idegenforgalmi szezonra, s a szerdai értekezleten az ezzel kapcsolatos feladatokról számoltak be. Mint elhangzott, a Velencei-tónál a korábbinál mintegy 30 százalékkal több rendőr teljesít majd szolgálatot a nyári hónapokban, s rövidesen üzembe helyezik a tókörnyék harmadik viharjelző berendezését is.

A Balaton északi partján, Veszprém megye térségében információs minicentrumot hoznak létre és működtetnek majd, s a bűncselekmények minél eredményesebb megelőzése érdekében pedig rendőr szakközépiskolásokat is bevonnak a munkába. A tó Somogy megyei részén kiemelt figyelmet fordít a megyei rendőr-főkapitányság Siófokra, mivel ott a legnagyobb az idegenforgalom. Az értekezleten kitértek arra: több kiemelt akciót tartanak a nyári hónapokban a két nagy tó környékén, s azokba a rendőrség mellett az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a munkaügyi és a fogyasztóvédelmi szakemberek is bekapcsolódnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.