Két éve még 400 ezren sztrájkoltak

A gazdasági helyzet javulásával tavaly érezhetően csökkent a sztrájkok és az abban résztvevők száma Németországban, utóbbi 2009-hez képest az egyharmadára.

MNO
2011. 05. 04. 18:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg 2009-ben mintegy 400 ezren vettek részt munkabeszüntetésekben, ez a szám 2010-ben már csak 173 ezer volt, 2004 óta a legalacsonyabb – közölte szerdán a Hans Böckler alapítvány gazdaság- és társadalomtudományi intézete (WSI), amely szakszervezeti adatokat és sajtójelentéseket használt fel az adatok összeállításához.

2009-ben 398 ezer munkanap esett ki sztrájkok, illetve figyelmeztető sztrájkok miatt. A WSI szerint a tavalyi évben összességében elmaradtak a nagy munkaügyi konfliktusok, és ebben alapvető szerepet játszott, hogy a fém- és elektronikai iparban a bérmegállapodást sztrájkok nélkül sikerült elérni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.