Kétezer ingatlant kínál értékesítésre Pécs

A város 4300 önkormányzati bérlakásának csaknem felét, kétezer ingatlant kínál értékesítésre Pécs – adta hírül az Új Dunántúli Napló kedden.

MNO
2011. 05. 03. 9:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzat azoknak ajánlja fel ezt a lehetőséget, akik már tizenhét éve bérlői a lakásnak. A vásárlás, úgy tűnik, megéri, mert a város a forgalmi érték 54 százalékáért kínálja az ingatlanokat, így a bérlők már 3-3,8 millió forintért egy átlagos állapotú, ötven négyzetméteres saját otthonhoz juthatnak.

Az önkormányzat 50-100 lakás eladását tervezi évente, a befolyó pénzt pedig lakáscélokra, lakbértámogatásokra fordítaná. Pécsen az elmúlt két évtizedben kétszer, az 1990-es évek elején, valamint 2002 és 2006 között volt mód a lakások megvételére – olvasható a baranyai napilapban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.