Konzervbe zárt különlegesség

Különleges ötlettel rukkolt elő egy délnyugat-németországi pékség: konzervbe zárva szállítja a régió híres fekete-erdei meggytortáját a világ különböző részeibe.

MNO
2011. 05. 03. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szokatlan, de leleményes ötlet azután fogant meg Johannes Ruf fejében, hogy az Egyesült Államokban élő testvére otthon sütött finomságok után kezdett vágyódni. A St. Peterben működő családi pékség tavaly november óta több mint tízezer konzervtortát értékesített. A becsomagolt édességek két évig is elállnak. „Sok szakmabeli azt mondta, hogy nem fog működni a dolog, és egyetlen darabot sem tudunk majd értékesíteni” – mondta Ruf.

A meggytortákat olyan tepsikben sütik, amelyeket aztán gondosan lezárnak, hogy útnak indíthassák őket. A pék szerint a leghűségesebb vásárlóik egy részét a külföldön élő németek alkotják, akik egy kis hazai íz után vágyódnak. Németország délnyugati régiója tömény, kalóriákban gazdag tortakölteményeiről híres, amelyek közül a múlt heti brit királyi esküvőn is felszolgáltak egyet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.