Kristóf Attila: (hol a boldogság )

MNO
2011. 05. 03. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezüstkor, indián nyár, békés alkonyat, így reklámozzuk az élet utolsó szakaszát, ami bizony esetenként tele van betegséggel, fájdalommal, gyengeséggel. A „vén trotty” kifejezés például nem túl hízelgő. Mindaz, ami a hajlott korral jár, azzal együtt, amit az amerikai kutató a hetven–nyolcvan év közöttiek életérzéseiről állított, rám is vonatkozik. Aranyra hivatkozva: mint ősszel a levelek, viszsza-visszahullok ugyan a gyökerekhez, gyermekkorom fel-felrémlik bennem, de azt hiszem, soha életemben nem ért annyi jó és erős érzés (tele aggodalommal és szeretettel), mint mostanában. Nem tudom, ezt az állapotot minek nevezzem, annyi biztos: egy pontra irányul minden figyelmem, s egy dolog köti le az érdeklődésemet: az, amit unokáim iránt érzek.

(Magyar Nemzet, 2011. május 3.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.