Kristóf Attila: (mi a skizofrénia )

MNO
2011. 05. 31. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Micsoda baromság – gondolta. – Huszonegy évvel a rendszerváltozás után, hogy a fenében lehet a KB-tagságot vágyálomnak nevezni? Ettől riadtam volna fel talán? De hisz régóta nem vagyok elvtárs, hanem B. úr egy multicég igazgatótanácsában, Gucci cipőben és Armani öltönyben. Ez a Freud sem lehetett egészen normális.” Megpróbált visszaaludni, de valami furcsa, misztikus csörömpölés felébresztette újra és újra. Vakrémület fogta el, amikor rájött, hogy nem a mobiljai közül szól valamelyik, hanem éjjeliszekrényén a relikviaként őrzött tárcsás, fekete K-telefon, a közvetlen vonal, ami KB-tagként összekötötte a legfontosabb állami és pártintézményekkel. Ez a készülék huszonkét éve némult el, azóta nem is volt bekapcsolva, dísztárgyként funkcionált, mintegy felidézve a rég tovatűnt időket. Mostanság legfontosabb hívásait egy lehallgatásbiztos okostelefonon fogadta, aminek a számát csak a multicég legfontosabb vezetői és régi barátai ismerték, akikkel a KISZ-táborokban s egyebütt hozta össze a jószerencse.

(Magyar Nemzet, 2011. május 31.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.