Kulcsár Anna: Zárt ajtók mögött

MNO
2011. 05. 31. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joáv Blum két éve tartó közokirat-hamisítási ügye a maga nemében egyedülálló a magyar igazságszolgáltatás történetében. Az első tárgyalás után a bíró megbetegedett, a helyébe lépő új bíró által kitűzött további négy tárgyalást pedig Blum betegsége miatt nem sikerült megtartani. Ezt követően az eredeti bíró visszavette az ügyet, de a személyi változás és az időmúlás miatt az eljárást a napokban elölről kellett volna kezdeni. Ez nem történt meg, mert a védő az Alkotmánybírósághoz fordult, a beidézett három tanút pedig meghallgatás nélkül hazaküldték. Ha a Fejér Megyei Bíróság másodfokon – a védő kérésére – a per felfüggesztése mellett döntene, akár éveket is várhatnánk, hogy az AB állást foglaljon: megfelel-e az alkotmánynak a húsz évvel ezelőtti lakcímtörvényünk. Ezután következhetne a közokirat-hamisítás megítélése.

(Magyar Nemzet, 2011. május 31.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.