Lecsaptak a feketén működő diszkóra

Másfél millió forint mulasztási és jövedéki bírságot szabott ki egy feketén működő tiszavasvári diszkó tulajdonosára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága – közölte a Szabolcs Online szerdán.

MNO
2011. 05. 04. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az engedély nélkül, „zártkörű rendezvény” megjelöléssel nyitva tartó helyre a rendőrség hívta fel az adóhatóság figyelmét – írta a Kelet-Magyarország című napilap internetes oldala. Az ellenőrzés során kiderült: zárkörű rendezvény helyett a szórakozóhely üzletszerű tevékenységet folytatott, és természetesen az italokért és a szolgáltatásokért fizetniük kellett az oda járó vendégeknek. A diszkóban pénztárgép nem működött, a feketekasszában viszont „százezer forintos nagyságrendű” összeg volt, találtak egy „tartozás” feliratú füzetet is, sok bejegyzéssel.

Zárjegy nélküli, alkoholtartalmú italok ugyancsak nagy mennyiségben kerültek elő, többnyire üdítőitalos palackokban. A diszkó tulajdonosának semmilyen számlája nem volt a szórakozóhelyen talált termékekről, azokat nyilván feketén szerezte be – olvasható a www.szon.hu-n.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.