Lehet, hogy lerombolták a nagykövetséget

A brit kormány kivizsgálja, hogy érte-e támadás diplomáciai képviseletét a líbiai fővárosban – közölte egy brit külügyi forrás vasárnap.

MNO
2011. 05. 01. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tudomásunk van jelentésekről, amelyek szerint a brit rezidenciát lerombolták, és ezeket vizsgáljuk. Úgy tudjuk, hogy más külföldi rezidenciákat is megtámadtak” – mondta a szóvivő. „Az ilyen akciók – amennyiben megerősítést nyernek – sajnálatosak, hiszen a Kadhafi-rezsimnek kötelessége a diplomáciai missziók védelme. Ez Kadhafi nemzetközi kötelezettségeinek egy újabb megsértése volna” – fűzte hozzá.

A Tripoliban állomásozó külföldi tudósítókat mozgásukban korlátozták, így nem tudják felkeresni a szóban forgó helyszíneket, amelyeket állítólag szombat éjjel támadtak meg.

A brit diplomaták már hetekkel ezelőtt kiköltöztek a nagykövetség épületeiből, a személyzet nagy része az országot is elhagyta. Csupán néhányan maradtak az országban, akik a török követségen tartózkodnak. Egy szemtanú az olasz követség épületéből szivárgó füstről számolt be a Reuters brit hírügynökségnek. „Az olasz követséggel szembeni úton vagyok. Füstöt látok kijönni a követségből. Kigyulladt” – mondta a szemtanú telefonon.

„Most senki sincs ott, csak egy biztonsági autó, amelyik megállítja az érkezőket” – fűzte hozzá.

A líbiai kormány bejelentése szerint Tripoliban vasárnapra virradó éjjel a NATO légicsapásában életét vesztette Moammer Kadhafi líbiai vezető egyik fia és három unokája.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.