Lejtmenetben az amerikai szolgáltatási szektor

– Áprilisban csökkent a szolgáltatási beszerzési menedzser index az Egyesült Államokban az amerikai beszerzési menedzser intézet (ISM) szerdán ismertetett adatai szerint.

MNO
2011. 05. 04. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mutató 52,8 pont volt a márciusi 57,3 ponttal és az elemzői várakozásokban szereplő 57,0 ponttal szemben. Az ötven pont feletti érték bővülést jelez, ez alatt csökken az ágazat teljesítménye. A szolgáltatási ágazat az Egyesült Államok gazdaságának nyolcvan százalékát teszi ki.

Áprilisban csökkent a feldolgozóipari beszerzési index is, de az elemzői várakozásoknál kisebb mértékben. Az áprilisi érték 60,4 pont volt a márciusi 61,2 pont után. A szakértők 59,5 pontra számítottak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.