Lemondással fenyegetőzött Radicová

A szlovák kormánykoalíció tiszteletben tartja az alkotmánybíróság határozatát arról, hogy meg kell ismételni a titkos főügyészválasztást, és azt a parlament májusi ülésszakának első napján meg is ejti – tájékoztatott a koalíciós tanács hétfői ülését követően Iveta Radicová miniszterelnök.

MNO
2011. 05. 02. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangsúlyozta, a négy kormánypárt közös jelöltje Jozef Centés, és koalíciós képviselők semmilyen utasítást nem kapnak a választással kapcsolatban. Megismételte, lemond kormányfői tisztségéről, ha a parlament az ellenzék jelöltjét, Dobroslav Trnka korábbi főügyészt választja meg. Éppen Trnka volt az, aki beadvánnyal fordult az alkotmánybírósághoz, mert úgy vélte, a titkos szavazás nem a törvényben előírt módon zajlott, s emiatt sérültek a jogai.

(ujszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.