Letartóztatták a taxis másik bántalmazóját is

Elfogták a budapesti taxisofőr másik bántalmazóját is, a férfi szerda délután került rendőrkézre; társával keddre virradó éjszaka életveszélyes sérüléseket okoztak a taxisnak, majd az autóját ellopva menekültek el a helyszínről.

MNO
2011. 05. 04. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a 21 éves F. Lászlót egy józsefvárosi benzinkút közelében igazoltatták a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) motoros járőrei. Elfogását követően előállították, gyanúsítotti kihallgatása megkezdődött. A további eljárást a BRFK életvédelmi osztálya folytatja le – írták.

A két fiatal férfi Kőbányán intette le a taxit, majd egy VIII. kerületi, Kisfuvaros utcai címet adtak meg úti célként. A taxis a kért lakóházhoz szállította utasait, akik közölték, hogy a viteldíjat nem tudják kifizetni, s azt kérték, menjen velük, és a lakásban átadják az összeget. A lépcsőházban azonban hirtelen rátámadtak a taxisra, akit úgy megvertek, hogy életveszélyes sérülést szenvedett. A támadók elvették a taxis autójának kulcsát, majd a kocsival elmenekültek a helyszínről. A járművet később egy XV. kerületi parkolóban hagyták.

A széles körű adatgyűjtés eredményeként a nyomozók a bűncselekménytől számított 24 órán belül beazonosították a feltételezett tetteseket. Az egyik gyanúsítottat, a 25 éves F. Oszkárt erzsébetvárosi lakásán még kedd este elfogták. Az őrizetbe vett, gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.