Leteszik a söröskorsót a németek

Tovább csökkent a sörfogyasztás Németországban az év első három hónapjában. A német statisztikai hivatal hétfőn publikált adatai szerint a fogyasztás 2 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, 17,5 millió hektoliterre. Ezzel szemben az Európai Unió országaiba irányuló export 6 százalékkal nőtt, harmadik országokba 16,2 százalékkal emelkedett a kivitel.

MNO
2011. 05. 02. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német söripari vállalatok az idén az első negyedévben összesen 20,8 millió hektoliter sört értékesítettek, 0,4 százalékkal kevesebbet a 2010. január–márciusinál, ennek 84 százaléka fogyott el belföldön. Tavaly már sorban a negyedik éve csökkent a sörfogyasztás a 82 millió lakosú országban. A fogyasztás annak ellenére csökkent, hogy labdarúgó-világbajnokság is volt, ami rendszerint megdobja a gyártók forgalmát. 2010-ben 98,3 millió hektoliter sört adtak el az unió legnagyobb tagállamában, ami 1,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.