Létrejött az Euronest

Megalakult kedden Brüsszelben az Európai Parlament és az Európai Unió kelet-európai partnerségi programjában részt vevő országok (Ukrajna, Moldova, Grúzia, Azerbajdzsán, Örményország, Fehéroroszország) közös parlamenti közgyűlése, az Euronest.

MNO
2011. 05. 03. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EP elnöke, Jerzy Buzek az eseménnyel kapcsolatban elhangzott nyilatkozatában egyebek között hangoztatta, hogy miközben az EU jelenleg az észak-afrikai változásokra összpontosít, „ugyanennyire elkötelezett” a keleti szomszédság programja mellett is.

Fehéroroszország hivatalosan ugyan tagja az új közgyűlésnek, de – Buzek fogalmazása szerint – parlamenti képviselői addig nem vesznek részt annak munkájában, amíg az országban szabad és tisztességes választásokat nem tartanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.