Május 20-án fogadja Obama az izraeli kormányfőt

Barack Obama amerikai elnök május 20-án Washingtonban fogadja Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt – jelentette be szerdán Fehér Ház.

MNO
2011. 05. 05. 6:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés szerint a két vezető politikus kölcsönös érdeklődésre számot tartó kérdéseket vitat meg. Megfigyelők szerint várhatóan kiemelten foglalkoznak majd a megtorpant közel-keleti békefolyamattal.

A fehér házi közlés előtt néhány órával Kairóban írta alá a Palesztin Hatóság és a Hamász iszlamista mozgalom képviselője a palesztinok közötti megbékélésről szóló egyezményt. Netanjahu a megállapodást a békére mért súlyos csapásnak nevezte, és közölte, hogy diplomáciai kampányt indít minden olyan palesztin egységkormány elismerése ellen, amelynek a Hamász is tagja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.