Már fürdeni sem lehet a kolera miatt

Mariupolban horgász- és fürdési tilalmat vezettek be – közölte Szerhij Rizsenko, az ukrán közegészségügyi-járványügyi szolgálat vezetője.

MNO
2011. 05. 31. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rizsenko hangsúlyozta, hogy a fürdési tilalom gyerekek esetében hatványozottabban érvényes. A közegészségügyi-járványügyi szolgálat utasítást adott a helyi városi hatóságoknak, hogy minőségi ivóvízzel lássák el a helyi lakosokat – adta hírül a Korrespondent.net internetes hírportál. Rizsenko elmondta, hogy Mariupolban három személy fertőződött meg kolerával, illetve rajtuk kívül még öten – akik érintkezésbe léptek a fertőzöttekkel – fekszenek a mariupoli járványkórházban. Rizsenko megjegyezte, hogy a higiéniai előírások betartásával a fertőződés elkerülhető.

(karpatinfo.net)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.