Maradona Csecsenföldön

Ismét futballcipőt húz Diego Maradona, az argentinok legendás labdarúgója, aki jövő szerdán, a csecsenföldi Groznijban lép pályára, ahol barátságos mérkőzéssel avatják fel a város új stadionját.

MNO
2011. 05. 06. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 50 éves, 1986-ban világbajnoki címet nyert sztár lesz a csapatkapitánya annak a gárdának, amelyben olyan – már visszavonult – játékosok szerepelnek majd, mint például az olasz Franco Baresi és Alessandro Costacurta vagy a portugál Luis Figo.

Ramzan Kadirov, Csecsenföld köztársasági elnökének hivatala pénteken arról tájékoztatta az orosz médiát, hogy a rivális alakulatban többek között korábbi orosz válogatott futballisták, így a kapus Rinat Daszajev és a csatár Dimitrij Aljenyicsev is pályára lépnek.

A Csecsen Köztársaság az 1990-es években a szeparatisták és az orosz hadsereg közötti véres háborúk helyszíne volt. A fővárost, Groznijt a harcokban többször szétrombolták.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.