Még gyenge a belső kereslet, az exportban van a felhajtóerő

A TakarékBank elemzői az idén 3 százalékos, 2012-ben 3,6 százalékos GDP-növekedésre számítanak – mondta Ádám Zoltán, a hitelintézet osztályvezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Oszlay András, a bank senior elemzője kiemelte: a növekedést az elmúlt időszakban is a nettó export húzta, a belföldi kereslet még gyenge. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/781801" target="_blank"><strong>• Meglódult a külkereskedelem</strong></a><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/781818" target="_blank">• A kormány költségvetési programja a javulás egyik oka</a></strong>

2011. 05. 04. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az inflációt még a külső költségsokkok, például a nyersanyag- és energiaárak emelkedése magasan tartja, de arra számítanak, hogy a második fél évben már csökkenhet az élelmiszerárak növekedésének üteme. Az idén 4 százalékos, 2012-ben 3,1 százalékos éves átlagos inflációt várnak a TakarékBanknál – mondta az elemző. Oszlay András szerint úgy tűnik, a mostani monetáris kondíciók mellett teljesíthető 2012 végére a 3 százalékos, azaz a jegybanki inflációs cél körüli pénzromlási ütem. A TakarékBank elemzői úgy látják, az idén a jegybank még nem csökkenti az alapkamatot, 2011-ben még 6 százalékos marad a magyar irányadó kamat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.