Megháromszorozta nyereségét az óriásvállalat

A General Motors Co. felülmúlva az elemzői várakozásokat több mint megháromszorozta negyedéves nyereségét.

MNO
2011. 05. 05. 17:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adózott eredménye 3,2 milliárd dollár lett az első negyedévben, részvényenként 1,77 dollár, szemben a tavalyi első negyedévben elért 900 millió dollárral és részvényenként 55 centtel. A mostani lett a GM sorban egymás után ötödik nyereséges negyedéve. Egyszeri tételek – mint a Delphi alkatrészgyártó vállalat és az Ally Financial részvényeinek eladásából származó bevétel – nélkül az egy részvényre jutó negyedéves nyereség 95 cent, ami négy centtel haladja meg a Thomson Reuters által elemzők körében végzett felmérés átlagát. A negyedév értékesítési árbevétele 36,2 milliárd dollár lett, szemben a 35,59 milliárd dolláros elemzői előrejelzéssel. A tavalyi első negyedévben 31,5 milliárd dollár értékesítési árbevételre tett szert a GM.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.