Megkapta a kormánygaranciát a Nemzeti Sportszövetség

Budapest után kedden a kormány is megadta a szükséges garanciát, így a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) leadhatja a 2017-es Világjátékokra szóló magyar pályázatot.

MNO
2011. 05. 31. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NSSZ keddi tájékoztatása szerint a kormány hat, a főváros pedig két milliárd forintra vállalt garanciát, így Budapest Gödöllővel közösen kandidál az olimpián kívüli sportágak világversenyének megrendezésére.

A pályázat leadási határideje kedd éjfél, ezért Szántó Éva, az NSSZ főtitkára Düsseldorfba utazott, hogy személyesen adja át az anyagot Joachim Gossownak, a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) ügyvezető igazgatójának.

Szántó az elutazását megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy „a jó pályázati anyagra és a magyar sportban meglévő szaktudásra” alapozzák a sikert, hozzátéve, hogy az NSSZ információi szerint Fokvárost, Moszkvát és Wroclavot kell legyőzni a 2017-es Világjátékok megrendezéséért.

„Budapest számára racionálisan elérhető cél a Világjátékok sikeres megrendezése – mondta a Liszt Ferenc repülőtéren rendezett sajtóeseményen Szeneczey Balázs, Tarlós István főpolgármester kabinetfőnöke. – Soha nem volt még ilyen sok sportágat felvonultató világesemény Magyarországon, és ez jó ajánlólevél lehet egy esetleges későbbi olimpiai kandidáláshoz is.”

Az IWGA várhatóan június végén küld szemlebizottságot a kandidálókhoz, s a döntést még az idei év végén meghozza a szervezet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.