Megölte az automata garázsajtó

A spanyolországi sportsajtó megdöbbenéssel tudatta a szurkolókkal, hogy baleset következtében elhunyt a Movistar 32 éves kerékpárosa, Xavi Tondo. A sportoló nyaka a garázs- és a kocsiajtó közé szorult, és a szemtanú csapattárs Benat Intxausti szeme láttára vérzett el néhány másodperc alatt.<br />

2011. 05. 23. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol csendőrség tájékoztatása szerint a katalán Tondo éppen edzésen volt Sierra Nevadában, amikor a Granada megyéhez tartozó Pradollano nevű település síközpontjának apartmangarázsából akart kiállni kocsijával délelőtt tíz körül. Tondo az idei Tour de France versenyére készült, és amikor már kihajtott az épületből, kiszállt, hogy ellenőrizze, valóban jól csukódik-e a garázsajtó. Azt a nyomozásnak kell kiderítenie, hogy azért szorult-e be, mert elakadt az ajtó vagy azért, mert nem működött jól a távirányító. Intxausti megpróbálta előrébb tolni a kocsit, hogy kiszabadítsa, és elsősegélyt nyújtani neki, de addigra Tondo már nem élt.

Az olasz körverseny jelenlegi vezetője, Alberto Contador a Twitteren fejezte ki részvétét, de a legnehezebb feladat a Movistar Team vezetőjének, Eusebio Unzuénak jutott, aki személyesen közölte a halálhírt a családdal. Tondo az idén bízott a francia világversenyen való jó szereplésben, mert újra megnyerte az egyik hazai körversenyt. 2005 óta legjobb eredményei között több félszigeti verseny megnyerése szerepelt, és most indult volna először a Touron. Az El País még hozzátette, hogy a szókimondó Tondo fontos szerepet vállalt az amatőr kerékpáros doppingbotrány felderítésében.

(marca.com, elmundodeportivo.es, elmundo.es, elpais.com, lavanguardia.es, avui.cat – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.