Megújul az OMSZ, rá sem lehet majd ismerni a mentőkre

Külsőleg is megújul a szervezeti átalakítással párhuzamosan az Országos Mentőszolgálat (OMSZ): a szervezet új logót és szlogent kap, a mentőautók sárga színűek lesznek, és megváltozik a mentődolgozók ruhája is – jelentette be Mártai István, az OMSZ főigazgatója egy pénteki rendezvényen Budapesten.

MNO
2011. 05. 06. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főigazgató elmondta: az új külsejű mentőautók még az idén megjelennek az utakon, mivel a legutóbbi közbeszerzési pályázatot már sárga alapszínű autókra írták ki. A színváltásban fontos szempont volt, hogy a mentőjárművek több országban is sárgák. Közlése szerint az új mentőautók pontos designja még kialakulóban van, de az azokra is felkerülő új szlogent – „Hivatás az Életért” – már megtalálták. Mártai István megjegyezte, hogy az új külsejű mentőautók, valamint a dolgozók új ruhája sem igényel pluszforrást, mivel ezeket belekalkulálták a közbeszerzési eljárásba.

A mentőszolgálat 63. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár közölte: tudják, hogy milyen nagy számban öregedtek el a mentőautók, de várhatóan hamarosan beindul a mentőszolgálat infrastruktúrájának fejlesztése.

A rendezvényen számos kitüntetést adtak át, többek között a leginkább példamutató és a leghűségesebb dolgozóknak. Szócska Miklós megköszönte a mentők áldozatkészségét és munkáját. Az államtitkár a vörösiszap-katasztrófára utalva kiemelte: többek között a mentődolgozók rátermettségének és szakértelmének volt köszönhető, hogy azt a helyzetet még nagyobb baj nélkül átvészelte az ország.

Emlékeztetett arra: lassan egy éve arról beszéltek, hogy az egységesítés irányába mozdítják el a mentést. Ez irányú intézkedéseik közül kiemelte a betegszállítás egységes irányítását és az állami rendezvények biztosításának szabályozását. Mindemellett az úgynevezett egységes prehospitális sürgősségi rendszer kialakítása is folyamatban van.

Az ünnepségen azok is elismerést kaptak, akik a mentőszolgálat pályázatára beküldték az új designra és logóra vonatkozó ötleteiket. Mártai István az MTI-nek elmondta: ezek közül nem egyet választottak ki, hanem a legjobbak elemeiből alakítják majd ki az új arculatot. A pályázatot művészeti szakos főiskolások és a mentődolgozók között hirdették meg, vagyis az arculat kialakítását nem egy profi kommunikációs cégre bízták, így arra nem költöttek milliós összegeket – tette hozzá a főigazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.