Megújulnak a Jászság útjai

A kormány legutóbbi döntése nyomán május közepéig 253 millió forintot fordítanak a Jászság útjainak felújítására, a következő év végéig pedig több mint ötmilliárd forintból számos jászsági főút is megújul – mondta Pócs János fideszes képviselő hétfői sajtótájékoztatóján. A honatya köszönetet mondott Fónagy János államtitkárnak azért, hogy soron kívül 43 millió forintot fordítanak a Jásziványba vezető út korszerűsítésére, ami azért is fontos, mert ebben az évben ez a falu lesz a Jász Világtalálkozó egyik központi helyszíne.

MNO
2011. 05. 02. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fónagy János államtitkár hangsúlyozta, hogy a kormány elkészítette a magyarországi úthálózat rövid és hosszú távú felújítási, építési tervét. Mint mondta, Magyarország 130 ezer kilométeres úthálózatának az a 30 ezer kilométeres szakasza, amely állami tulajdonban van, meglehetősen „gyalázatos állapotú”.

Kiemelte, hogy a kétezer kilométer hosszúságú gyorsforgalmi útszakasz építésére és felújítására fordított összegek miatt jelentős forráshiány keletkezett a többi úthálózati rekonstrukció esetében. Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a felújítási tervben a következő 20-25 évre ütemezték a legfontosabb felújítási és építési munkálatokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.