Megújult a kisvarsányi református templom

Mintegy 43 millió forintból, uniós pályázat segítségével felújították a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvarsány református templomát – tájékoztatta a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtószóvivője kedden az MTI-t.

MNO
2011. 05. 31. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobos Zita közlése szerint a Vásárosnamény mellett fekvő község eredetileg a 16. században épült, később klasszicista stílusban átépített templomát akadálymentessé alakították, kicserélték a nyílászáróit, valamint újrafestették az épületet.

A rekonstrukció során a vizesedés megszüntetése érdekében szigetelték a templomot, felújították a villamos hálózatot. Az állagmegóvás és a korszerűsítés azért volt fontos, mert a templom amellett, hogy közösségi térként funkcionál, számos kulturális rendezvénynek ad helyet – tette hozzá a szóvivő.

A kisvarsányi mellett a református egyházkerület nyírbátori temploma is jelentős felújításon esett át: a Hit és egészség elnevezésű, 3,5 milliárd forint összértékű, nagyrészt uniós támogatású vallásturisztikai program keretéből mintegy 250 milliót fordítottak a késő gótikus műemlék teljes külső és belső rekonstrukciójára, restaurálására.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.