Megvan az izraeli zászló felgyújtója

Nyugdíjas tűzoltó <a href="http://www.mno.hu/portal/782480" target="_blank"><strong>égette az izraeli zászlót</strong></a> a rendvédelmi tüntetésen a fővárosban pénteken, az 58 éves pilisi férfi ellen garázdaság miatt folyik gyorsított eljárás – közölte a rendőrség szombaton.

MNO
2011. 05. 07. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárást indított az ellen a férfi ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján péntek délután az V. kerületi József nádor téren zajló demonstráció során elégetett „egy fehér anyagot, amire kék festékkel Dávid csillag volt festve” – olvasható a police.hu honlapon.

A tűz másra nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. A tettest a BRFK munkatársai az Alkotmány utcában elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozó hatóság, bíróság elé állítás (gyorsított eljárás) céljából, előterjesztést tett a gyanúsított előzetes letartóztatására. A Fővárosi Főügyészség a bíróság elé állítással egyetértett, de úgy ítélte meg, hogy a letartóztatásra nincs szükség, a gyanúsított tehát szabadlábon védekezhet. Az eljárást a BRFK nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt folytatja.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.