Milliókat kaszált a hatástalan szerrel

Mintegy hatmillió forintot zároltak egy hamis potencianövelő tablettákkal kereskedő számláján a pénzügyi nyomozók, a gyanúsított lakásán több mint 3600 tablettát találtak – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vasárnap az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 01. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A potencianövelő készítmény jogtulajdonosának feljelentése és egy lakossági bejelentés alapján kezdték meg a nyomozást a nyomozók – tartalmazza a hatóság közleménye. Mint írták, egy internetes portál hirdetésére maga a jogtulajdonos rendelt a szerből, amit be is vizsgáltatott az Országos Gyógyszerészeti Intézettel. A vizsgálat igazolta a gyanút: a potencianövelőként kínált tabletták hatástalanok.

A nyomozás több szálon indult, és valamennyi egy konkrét személyhez vezetett. Az „egybeesések elég alapot szolgáltattak ahhoz, hogy a nyomozók házkutatást tartsanak a nagykátai lakosnál” – közölte a NAV. Ennek során előkerült 3634 hamis tabletta és több mint ezer postai könyvelt küldemény feladóvénye.

A papírok három hónap alatt lebonyolított, összesen 12 millió forintos forgalomról tanúskodnak. A nyomozók a bizonyítékok alapján, a bűncselekmény elkövetéséből származó 5 millió 750 ezer forintot zárolták a gyanúsított számláin. A vagyonelkobzás mellett három évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az elkövető – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.