Mindenki megtudhatja, hogyan működik a csúcsminisztérium

Szombaton egy napra megnyitotta kapuit a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a nagyközönség előtt, hogy bemutassák a „csúcsminisztériumot” és ágazatainak működését. A tárca budapesti, Akadémia utcai épületében tartott „hétvégi akadémián” Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter azt kérte a résztvevőktől, hogy a nyílt nap élményei alapján írják meg véleményüket, ezzel segítsék a tárca munkáját.

MNO
2011. 05. 07. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen a miniszter és a tárca öt ágazatának – oktatás, egészségügy, szociális, család- és ifjúságügy, kultúra és sport – vezetői rendhagyó előadásokon mutatkoztak be.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a hallgatóságot életük változásairól kérdezte, majd az egészségügyben szükséges változások közül a betegutak rendezésének munkájáról beszélt. Czene Attila sportért felelős államtitkár olimpia élménybeszámolót tartott, és bemutatta érmeit. Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a család és a családalapítás fontosságáról beszélt. Bemutatta Orsós Zsolt válogatott csörgőlabda-játékost is, aki elmesélte, milyen vakként élni a társadalomban és milyen sokat jelent, hogy van családja. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár előadásában figyelmeztette a hallgatóságot arra, hogy törekedjenek minél több nyelv megtanulására, de ne higgyenek az egyszerű és gyors nyelvtanulást ígérő hirdetéseknek. Végül az államtitkár megtanította franciául a Hull a pelyhes fehér hó... pár sorát. Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár előadásában a kulturális örökségvédelem fontosságáról beszélt, kiemelve egyebek mellett az idei Liszt Ferenc emlékév jelentőségét is.

Az előadásokkal egy időben a minisztérium területén számos színes program népszerűsítette az egyes ágazatokat. Egyebek mellett volt matyóhímzés- és elsősegély-nyújtási bemutató, fiatal feltalálók a találmányaikkal ismertették meg az érdeklődőket. A résztvevők megnézhették Réthelyi Miklós dolgozószobáját, és közös fotót is készíttethettek a miniszterrel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.