Mindenkit meglepett a jó adat

Nőtt a termelékenység az amerikai mezőgazdaságon kívüli ágazatokban az idei első negyedévben. Az éves szintű bővülés üteme mérséklődött ugyan a tavalyi utolsó három hónaphoz viszonyítva a munkaerőköltség emelkedésére, de így is meghaladta a szakértői várakozásokat.

MNO
2011. 05. 05. 15:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkaügyi minisztérium csütörtökön ismertetett nem végleges adata szerint a termelékenység 1,6 százalékkal nőtt az első negyedévben a tavalyi utolsó negyedévi 2,9 százalékos emelkedés után. A szakértők szerényebb, 1,0 százalékos növekedésre számítottak. A múlt év egészében a termelékenység 3,9 százalékkal nőtt, 2002 óta a legnagyobb ütemben.

A feldolgozóiparban 6,3 százalék volt a termelékenység növekedése az idei első negyedévben a tavalyi negyedik negyedévi 5,1 százalék után. A mezőgazdasági ágazaton kívüli termelés növekedése 3,1 százalékra lassult az előző három hónap 4,4 százalékos bővülése után. A munkaerőköltség 1,0 százalékkal nőtt éves szinten a tavalyi utolsó negyedévi 1,0 százalékos csökkenés után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.