Molotov-koktél a banki értekezletre – sok az áldozat

Legkevesebb 39 ember megsebesült, amikor Molotov-koktélt hajítottak egy vidéki takarékszövetkezet fiókjára az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartományban péntek délelőtt – közölte a Hszinhua állami hírügynökség.

MNO
2011. 05. 13. 4:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint délelőtt 8 óra 30 perckor egy személy Molotov-koktélt dobott Tiencsu (Tianzhu) tibeti autonóm megye Vuvej (Wuwei) városában a helyi pénzintézet fiókjára, ahol éppen valamennyi dolgozó részvételével munkaértekezletet tartottak. A keletkezett tűz miatt – szemtanúk elmondása szerint – több mint tízen kiugrottak a negyedik emeleti tanácsterem ablakán, másokat súlyos égési sérülésekkel hordágyon hoztak ki az épületből.

A Hszinhua első jelentésében még több tucat halottról vagy sebesültről írt, de később azt közölte, hogy az áldozatok pontos száma ismeretlen. Két órával a dráma után még mindig mentők és rendőrök álltak a bank épülete előtt, és az utcát lezárták. A helyi kormányzat legfrissebb tájékoztatása szerint hat ember állapota súlyos, valamennyi sérültet kórházba szállították. A hatóságok hivatalos közleményükben „gyújtogatásnak” minősítették az esetet, de további részleteket az elkövetőről, illetve a lehetséges indítékról egyelőre nem közöltek.

A 210 ezres Tiencsu megye csaknem 130 kilométerre fekszik a tartományi székhelytől, Lancsoutól (Lanzhou), s lakosainak harmada tibeti nemzetiségű.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.