Motorra alig kötnek cascót

A finanszírozott motorkerékpárokat leszámítva alig kötnek cascót a motortulajdonosok az Aegon Biztosító tapasztalatai szerint.

MNO
2011. 05. 07. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aegon közleményében ugyanakkor rámutat: miközben egy autós káreseményre – átlagosan – 300 ezer forintot fizet a cascót vállaló biztosító, addig az átlagos motoros casco kár ennek a duplája. Az Aegon tapasztalatait alátámasztják a MABISZ adatai is: a múlt évben 799 ezer járműre kötöttek a tulajdonosaik casco biztosítást, míg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítások száma 4 millió 76 ezer darab volt. A számokból kitűnik, hogy minden ötödik járműhöz tartozik casco biztosítás, de ezek szinte kizárólag személyautók.

Annak ellenére, hogy a motoros károk nagysága duplája az autósoknak, a biztosítási díj olcsóbb a motorkerékpárokra. A személyautó éves casco átlagdíja 103 ezer forint volt tavaly, a motorkerékpároké viszont nem érte el a 90 ezer forintot. A tavasszal több biztosító is megjelent a piacon új motorkerékpár cascóval. Ezek jellemzője az, hogy a díj alkalmazkodik a használathoz. Az Aegon például a téli hónapokban csökkentett díjat kér, viszont akkor is vállalja a lopáskárt, amikor a motor a garázsban áll.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.