Mourinho ezúttal magát szidta

A Real Madrid portugál edzője a szombaton a Pintér Ádámmal is felálló Zaragozától elszenvedett hazai vereség után nyugodt és önkritikus hangon kért elnézést a sajtótájékoztatón. A portugál edző tárgyilagosan elismerte, játékosaiból hiányzott a megfelelő motiváció, ez pedig az edző hibája.

2011. 05. 01. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mourinho” rövid mondatokkal értékelte a meccset. „Három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek az első félidőben. A másodikban feljavultunk. Ez az edző hibája, mert nem tudta hogyan motiválni a játékosokat” – hangzott a Barca elleni szerdai BL-elődöntőhöz képest nyugodtabb elemzés.

„A Bernabéuban elhullajtott három pont nagyon kellett a Zaragozának az első osztályban való bennmaradáshoz, de nem akartuk nekik ajándékozni, hiszen a Bilbao és a Valencia ellen is ugyanez a csapat nyert idegenben” – érvelt még Mourinho.

Nem részletezte, hogy Cristiano Ronaldo büntetés vagy pihentetés okán maradt-e ki az összeállításból. De azért megemlékezett saját rekordjáról – több mint kilenc évig nem kapott ki saját csapattal hazai pályán, és előbb a Sporting Gijóntól, majd most a Zaragozától is vereséget szenvedett –, így próbálta ellensúlyozni újabb, hazai vereségét. Szerinte szombaton nem érdemeltek vereséget, de mégis alulmaradtak, viszont ez még nem dráma. Elmondta, nyilvánvaló, hogy nem akar újabb vereséget szenvedni, de emlékeztette az újságírókat, hogy nem akármilyen rekordot ért el szakmájában.

(marca.com, elmundo.es, elpais.com, abc.es, elmundodeportivo.es – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.