Mourinho ötmeccses eltiltást kapott

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken öt mérkőzésről eltiltotta és 50 ezer euróra megbírságolta José Mourinhót, a Real Madrid portugál vezetőedzőjét az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első összecsapásán (0-2) kapott piros lapja és a találkozó után tett nyilatkozata miatt. A szankció az UEFA égisze alá tartozó sorozatokra vonatkozik. A fővárosi klub jelezte: fellebbez a trénerre kiszabott büntetések ügyében.

MNO
2011. 05. 06. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid a pénteki közleményében jelezte, egy meccsre szóló eltiltást három szezonra felfüggesztett az UEFA, a maradék négyből pedig egyet már letöltött az edző, amikor kihagyta az elődöntő e heti visszavágóját (1-1). Mourinhót a múlt szerdán megvívott, madridi összecsapáson azért állította ki a játékvezető, mert reklamált, amikor piros lapot kapott Pepe, a Real védője. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a portugál szakember élesen kritizálta a játékvezetőt, valamint arra utalt, hogy az UEFA az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) támogatása miatt különleges elbánásban részesíti a Barcelonát.

A kontinentális szövetség múlt csütörtökön indított fegyelmi eljárást Mourinho ellen, s időközben a Barcelona a nyilatkozat miatt bepanaszolta az edzőt, a fővárosiak pedig ugyancsak panaszt tettek az UEFA-nál a katalán együttes játékosainak „sorozatosan tanúsított sportszerűtlen magatartása” miatt. A szervezet mindkét panaszt elutasította, de a Real fellebbezett az ítélet ellen. Az UEFA pénteken arról is döntött, hogy az első mérkőzés szünetében kiállított barcelonai cserekapus, Pinto nem szerepelhet a BL-döntőben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.