Nagyot kaszáltak az osztrák sífelvonók

Minden idők egyik legjobb téli idényét zárták az osztrák sífelvonók. Az ausztriai síterepeken lifteket üzemeltető 254 vállalat bevétele 1,1 százalékkal 1,09 milliárd euróra emelkedett a 2010–2011-es téli szezonban. Ez egyike az eddigi három legjobb idénynek.

MNO
2011. 05. 04. 18:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felvonókat működtető társaságok szakmai szervezetének szerdán publikált adatai szerint a hóhiány miatt az alacsonyabban fekvő síterepeken a bevételek enyhe visszaesését regisztrálták, összességében azonban igen jól zárult az idény, elsősorban a fejlesztéseknek köszönhetően.

A vállalatok 562 millió eurót fordítottak a síterepek bővítésére, illetve korszerűsítésére, ebből 153 millió jutott hóágyúk felszerelésére. „Ha az elmúlt években nem fordítottunk volna annyi pénzt hóágyúkra, akkor az idén katasztrofális lett volna a helyzetünk” – szögezte le a szakmai szervezet elnöke.

Az osztrák síturizmus a csehekben, a lengyelekben és az oroszokban látja a legnagyobb növekedési lehetőséget, ezért ezekben az országokban különleges figyelmet fordítanak a marketingre, de fontosnak tartják a magyar és a szlovén piacot is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.