„Ne az országhatár szégyenfoltja legyen”

Rajka önkormányzata napokon belül ajánlatot tesz a település szélén álló két egykori, az ország schengeni rendszerhez csatlakozásával funkció nélkül maradt határátkelő épületeinek hasznosítására a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek – mondta el Kiss Vince, a falu független polgármestere az MTI-nek.

MNO
2011. 05. 01. 10:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyzet annyival jobb, mint korábban, hogy az MNV átvette a jogokat az egykori határőrségtől, „így van kivel tárgyalni”, ajánlatot tudnak tenni a régi és a tőle pár száz méterre, a gyorsforgalmi út mentén álló, új átkelő bérletére is.

A határozatlan időre szóló ajánlat részleteivel kapcsolatos kérdést a polgármester elhárította. Arról, hogy mely cégek és hogyan hasznosíthatnák a két épületet, egyelőre szintén nem kívánt nyilatkozni, azt azonban elmondta: az új – bő egy évtizede átadott, csupán kisebb renoválásra szoruló – átkelő olyan nagy alapterületű, hogy ott több cég is elfér.

A régit egyetlen vállalkozó venné bérbe, és át is vállalná a felújítás körülbelül húszmillió forintos költségeit, hogy az „ne az országhatár szégyenfoltja legyen”.

Az MTI tudósítója azt látta, hogy az épület homlokzati táblaüvegeinek szinte mindegyikét kitörték már, a szobák padlóján törmelékkupacok állnak, a csempék nagy részét jó ideje lefeszegették, a plafonon pedig beázások nyomai vannak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.