Négyen lennének polgármesterek Jászágón

Időközi önkormányzati választást tartanak június 19-én Jászágón, mivel a helyi képviselő-testület feloszlatta magát; a polgármesteri posztra négyen, a négy képviselői helyre pedig tizenegyen pályáznak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei községben – közölte Mudris Andrásné körjegyző kedden az MTI-vel.

MNO
2011. 05. 31. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi választási bizottság által nyilvántartásba vett polgármesterjelöltek közül hárman függetlenek – köztük van a tavalyi őszi nyertes Szlávik Lajos is –, míg egy aspiránst a Jobbik Magyarországért Mozgalom indít.

A négy képviselő-testületi helyre tizenegy független jelölt pályázik, köztük megmérettetik magukat azok is, akik a mostani települési önkormányzat tagjai. A 750 lelkes Jászágó képviselő-testülete április 8-án soron kívüli ülésen oszlatta fel önmagát. A feloszlatásról szóló határozati javaslatot a testület mind a négy képviselője támogatta, a polgármester nemmel voksolt.

A képviselő-testület az új grémium alakuló üléséig, a polgármester pedig a következő elöljáró megválasztásáig ellátja feladatát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.